Samen sterker

Welkom bij vestiging Bellingwolde!

Onderwijssoorten

vwo, (zesjarige) havo, mavo/vmbo tl, vmbo bb/kb

Contactgegevens

Dorpsplein 7 9695 DA Bellingwolde

(0597) 55 31 50

Kijk hier de open dag terug!

Een gezellige en betrokken Kunskapsskolan school!

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! We vertellen je alvast wat over onze school. Door onze manier van werken (Kunskapsskolan) zijn leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers erg betrokken bij elkaar. Daardoor is het er gezellig en voel jij je er snel thuis. Wij besteden veel aandacht aan een goede start!    

Kunskapsskolan onderwijs

Op de vestiging Bellingwolde werken we volgens de methode Kunskapsskolan. Een moeilijk woord maar dit is een vorm van Zweeds onderwijs dat uitgaat van jouw mogelijkheden en kwaliteiten. Je krijgt bij ons onderwijs op maat: je kunt voor elk vak op het niveau en in het tempo werken dat bij jou past. Dat wil zeggen dat je les krijgt op jouw eigen niveau. De uitdaging is om te laten zien waar jij goed in bent en om zelf keuzes te maken. Elke dag start je met een coachmoment met je coach en stel je gezamenlijk doelen voor die dag op. Wij besteden veel aandacht aan een gezonde leefwijze en hoe je in de samenleving staat. Dit zorgt voor een stevige basis voor jouw toekomst!

Vermaak tijdens de talenturen!

Tijdens talenturen kun je kiezen uit verschillende workshops, die worden geleid door gastdocenten en onze eigen docenten. Zo kun je voor extra Sport, Kookles of Drama kiezen. Ook organiseren we leuke schoolfeesten, zoals het Kerstbal en maken we uitstapjes naar onze partner-school in Duitsland. Wij besteden aandacht aan internationalisering!

Maatschappelijk betrokken

Op vestiging Bellingwolde willen we graag dat jij je bewust bent van de omgeving waarin je woont en dat jij je inzet voor anderen. Je krijgt de kans om stage te lopen bij diverse (sport)instellingen. Wij verwachten van je dat jij af en toe ook na schooltijd anderen helpt. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een actie voor een goed doel of door te helpen bij een vereniging.   

Finn Wichertjes (vmbo): Ik vind het fijn om zelf in te kunnen plannen wanneer in de week ik een taak doe!

"Ik vind Kunskapsskolan onderwijs echt heel prettig. Je kunt zelf aangeven wat je leuk vindt en er achter komen waar je goed in bent. Je leert om zelf keuzes te maken. En om met een planning te werken. Echt super handig!"