Samen sterker

Welkom bij vestiging Bovenburen!

Onderwijssoorten

praktijkonderwijs, schakeltraject pro-vmbo

Contactgegevens

Bovenburen 11-11a, 9675 HA Winschoten

(0597) 55 31 95 / 55 31 90

Een gezellige school voor praktijkonderwijs, waar je veel ondersteuning krijgt!

Ben je benieuwd wat onze school allemaal te bieden heeft? Lees dan gauw verder! Vestiging Bovenburen is de vestiging voor praktijkonderwijs en het schakeltraject PrO-vmbo. Op deze vestiging kun je terecht als je tussen de 12 en 18 jaar bent. Hier word je opgeleid voor praktische beroepen, maar leer je ook om zo zelfstandig mogelijk te worden in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een opleiding, een baan maar ook om op jezelf te wonen. Je wordt voorbereid op de toekomst! 

 

Het praktijkonderwijs

Je zit in een groep met 10 tot 15 leerlingen. Voor elk vak heb je een andere docent. De praktijkvakken worden meestal gegeven door je mentor én de vakdocent. Een docent in het praktijkonderwijs is meer dan alleen je docent. Hij is ook je coach en begeleider en stimuleert je om verder te komen. Ook het ondersteuningsteam van Bovenburen kan je daarbij helpen. Dit team bestaat uit een orthopedagoog, een leerlingondersteuner, een logopediste en een onderwijskundige. Als je bij ons op school komt krijg je eerst een intakegesprek. We vinden het belangrijk dat jij je op school prettig voelt en jezelf kunt zijn!  

Je krijg je eigen ontwikkelplan!

Op vestiging Bovenburen krijg jij je eigen ontwikkelplan. Daarin staan jouw wensen, mogelijkheden en doelen. Het ontwikkelplan stellen we samen met jou en je ouders op. Je volgt dus jouw eigen leertraject, op je eigen niveau. De samenwerking tussen jou, jouw ouders/verzorgers en wij als school vinden we heel belangrijk, dat noemen we samenwerken in een driehoek. Samen zorgen wij er voor dat jij succesvol bent en trots op jezelf kunt zijn. 

Stages en cursussen

Je volgt bij ons op school veel stages. Op deze manier kun je dat wat je op school leert, meteen in de praktijk oefenen. Wij hebben drie vormen van stages: interne stage, externe stage en de maatschappelijke stage. De interne stage vindt plaats op school. De externe stage loop je bijvoorbeeld bij een supermarkt, dorpshuis, kwekerij, bouwbedrijf of een magazijn. Of in de schoonmaak bij een verpleeg-of verzorgingshuis. Ook kun je verschillende cursussen volgen zoals veilig werken (VCA), lassen (NIL 1 en 2), cursus heftruckchauffeur, branchecursussen voor de schoonmaak, groenonderhoud en de grootkeuken. Heb je de cursus goed afgerond? Dan krijg je hiervoor een certificaat of een vakdiploma.    

Justin Stubbe (PrO): Ik word gemotiveerd en krijg daardoor steeds meer zelfvertrouwen!

“In het vierde jaar van praktijkonderwijs ga je op stage. Aannemersbedrijf Erik Pijper kwam op school hierover vertellen. Dat leek mij wel wat. Ik mocht daar toen twee dagen per week stage lopen. Op stage ga je eerst met iedereen kennismaken, je kijkt goed rond en loopt mee met de timmerman. Langzaamaan mag je dingen zelf doen. Bijvoorbeeld schroeven van gipsplaten. Dat was leuk, ze gaven mij ook het gevoel dat ik het goed deed."