Samen sterker

Welkom bij vestiging Campus Winschoten!

Onderwijssoorten

vmbo bb/kb/gl (bovenbouw)

Contactgegevens

P. C. Hooftlaan 1, 9673 GS Winschoten

(0597) 67 09 70

Een gezellige school voor alle beroepsgerichte vmbo-opleidingen van de bovenbouw!

Volg jij het vmbo basisberoepsgerichte leerweg (bb) of kaderberoepsgerichte leerweg (kb)? Dan ga je na het tweede leerjaar naar Campus Winschoten. Volg je de mavo/vmbo theoretische leerweg (tl), dan kan ja na het tweede leerjaar naar Campus Winschoten voor de gemende leerweg (gl). In het tweede leerjaar komen docenten van Campus Winschoten naar jouw school om jou en je ouders te vertellen wat je allemaal kunt doen op deze school.

Je kan kiezen uit 7 profielen!

Aan het einde van leerjaar 2 kies je, uit het brede aanbod van 7 profielen, twee profielen om mee te starten in leerjaar 3. De profielen waar je uit kan kiezen zijn: 1) Bouwen, wonen en interieur (BWI), 2) Economie en ondernemen (E&O), 3) Groen, 4) Horeca, bakkerij en recreatie (HBR), 5) Mobiliteit en transport (M&T), 6) Produceren, installeren en energie (PIE) en 7) Zorg en welzijn (Z&W). In de loop van leerjaar 3 maak je een definitieve keus in welk profiel je centraal examen wil doen. 

Activiteiten

Leren is belangrijk, maar een school is er ook om anderen te ontmoeten, plezier te hebben en met elkaar activiteiten te ondernemen. Naast de gewone lessen organiseren we op Campus Winschoten daarom allerlei activiteiten, zoals sportdagen, een Engelse week, excursies, schoolreizen en ook projecten die te maken hebben met je eigen opleiding. Aan de Campus-brede activiteiten doen alle leerlingen van Campus Winschoten mee. Zo is er de gezonde week, een dierenkeuring op dierendag, Campus sportief dagen, een kerstmarkt, deelname aan scholierenwedstrijden en nog veel meer. Je leert tijdens deze activiteiten veel mensen kennen. Daardoor gaat de overstap van het vmbo naar het mbo straks als vanzelf!
   

Leerlingbegeleiding

We besteden op Campus Winschoten veel aandacht aan de begeleiding en opvang van de leerling. De school biedt de leerling persoonlijke begeleiding op het gebied van de studie, bij de vakkenpakket- en beroepskeuze en op psychosociaal gebied. Daarnaast heeft elke klas een mentor. De mentor let op de prestaties van de leerling en kijkt of hij/zij zich goed voelt in de klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor de leerling, ouders/verzorgers en docenten. Hij onderhoudt intensief contact met de leerling en zorgt voor een optimaal klimaat waarin de leerling zich prettig voelt en optimaal kan presteren. 

Bryan de Raat (vmbo gl): Ik wil later mijn eigen garage beginnen!

“Toen ik nog in de 2e klas op vestiging Hommesplein zat, kregen we tijdens het mentoruur uitleg over de verschillende profielen. Tijdens de oriëntatie-dag kon ik met vier profielen kennismaken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Motorrijtuigen & Techniek en Groen. In het derde jaar kun je aan deze vakken snuffelen en aan het einde van het schooljaar maak je dan een keuze."