Samen sterker

Welkom bij vestiging Pekela!

Onderwijssoorten

vwo, (zesjarige) havo, mavo/vmbo tl, vmbo bb/kb

Contactgegevens

H. Hindersstraat 5, 9665 RA Oude Pekela

(0597) 48 19 60

Een kleinschalige en ondernemende school met een goede sfeer!

Leuk dat je hier een kijkje komt nemen! We vertellen je alvast wat over onze school. Het Dollard College in Oude Pekela is een kleine school waar je al gauw iedereen leert kennen. Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt op onze school. Daarom hebben wij veel contact met jou en je ouders/verzorgers en spreken we regelmatig met de basisschool waar jij vandaan komt.   

Ben je gek op sporten?

Vestiging Pekela is dé sportieve school van Oost-Groningen. Wij zijn de enige school in de provincie Groningen waar je, naast de gewone gymnastieklessen, het examenvak Lichamelijke Opvoeding 2 kunt volgen. Bij dit vak leer je om sportieve activiteiten te organiseren en om voor een groep te staan. Leerlingen van onze school begeleiden bijvoorbeeld de sportdagen op basisscholen in de gemeente Pekela. Super leerzaam! Je hoeft geen ‘sportfreak’ te zijn, plezier in het bewegen staat voorop!      

Activiteiten en excursies

Ook op het gebied van creativiteit, kunst en cultuur organiseren we veel. Tijdens de Dolle Dollard Dagen zijn er geen gewone lessen, maar volg je workshops als acteren, fotografie, landschap-schilderen en streetdance. Ook kun je veel sportieve clinics volgen, bijvoorbeeld vechtsport, voetbal, snorkelen of tennis. Daarnaast werkt vestiging Pekela samen met een school in Duitsland. De leerlingen organiseren gezamenlijk verschillende activiteiten. Zo leer je meer over een andere cultuur, super leuk toch?      

Het draait om jou!

Wij vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt op onze school. Wat onze school kenmerkt, zijn de kleine groepen en het krijgen van extra ondersteuning als dat nodig is. Leerlingen met dyslexie worden bijvoorbeeld aangemeld bij onze dyslexie-begeleider. Deze leerlingen krijgen in het eerste leerjaar extra ondersteuning bij de vreemde talen. Ook is er bij ons op school elke week een schoolmaatschappelijk-werkster aanwezig. Hier kunnen zowel ouders/verzorgers als leerlingen een beroep op doen. Bijvoorbeeld voor hulp bij het maken van je huiswerk.      

Armando (vmbo kb): Door extra hulp haal ik nu hogere cijfers!

"Ik zit in klas 1 kader. Een leuke en kleine klas, maar wel heel gezellig. Ik heb dyslexie en daarbij krijg ik hulp van mevrouw Kaldijk. Elke dinsdag helpt ze mij met het leren van toetsen en het lezen. We bekijken dan ook mijn agenda."