Samen sterker

Locatie Bovenburen

Onderwijssoorten

vmbo (bb, kb, tl) zesjarige havo

Contactgegevens

Bovenburen 60-76, 9675 HH Winschoten

(0597) 45 49 40

Kijk hier de open dag terug!

Locatie Hommesplein

Onderwijssoorten

havo, vwo, tto vwo

Contactgegevens

Dr. J.H. Hommesplein 2

(0597) 67 02 00

Kijk hier de open dag terug!

Voortgezet onderwijs Winschoten

Het Dollard College en Ubbo Emmius in Winschoten werken met elkaar samen. Samen hebben wij namelijk een breder onderwijsaanbod en staan we sterker! Op deze manier zorgen wij er voor dat jij een opleiding kan kiezen die goed bij je past. Bekijk hier alvast de brochure over deze samenwerking.

Na een gesprek met je meester of juf weet je welk advies je voor het voortgezet onderwijs krijgt.
Je kunt je dan aanmelden bij onze school.  
Download hier het aanmeldformulier. 

Op 26 januari was de open dag van het voortgezet onderwijs in Winschoten (Dollard College Ubbo Emmius)
Heb je de open dag gemist? Hier kun je het nog even terugzien. Zie hier het overzicht van de opnames. 

Xperience

Als je nieuwsgierig en onderzoekend bent en graag wilt weten hoe bepaalde zaken werken en in elkaar zitten, zal je de Xperience uren fantastisch vinden!  Xperience uren worden gegeven in het field-lab. Je gaat in groepjes aan de slag met een serieuze en uitdagende opdracht, van échte opdrachtgevers uit de buitenwereld. Je leert om samen te werken, ideeën te ontwikkelen en te werken als een uitvinder, onderzoeker en ontwerper.

De opdrachten worden vanuit de 7 werelden gemaakt. Er wordt een ver­deling gemaakt van de werelden over twee schooljaren. Per project kunnen er meer werelden centraal staan en komen er verschillende vakken aan bod zoals scheikunde, biologie en techniek. Benieuwd naar een opdracht? Bekijk hier de opdracht ‘Help de insecten’!

Jouw individuele leerbehoefte

We vinden het belangrijk dat er wordt gekeken naar jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden als leerling. Je krijgt bij ons de mogelijkheid om het onderwijs op je eigen tempo te volgen, binnen jouw leerbehoefte. Je kan daarin kiezen welke vakken jij interessant vindt en welke richting jij op wilt. Zo ontwikkel jij je optimaal en ben je gemotiveerd om jouw persoonlijke leerdoelen te behalen. De docenten stellen je hierbij de juiste vragen en coachen je hierin voor verdere groei. Zij voorzien je van goede en effectieve feedback en feedforward zodat jij je continu blijft ontwikkelen, gericht op de toekomst.  

Leerlingondersteuning en dyslexiebegeleiding
Dat jij je fijn voelt vinden we erg belangrijk. Daarbij hoort ondersteuning op maat en persoonlijke aandacht voor alle leerlingen. Er is een dyslexieprotocol en er zijn contactmomenten met de dyslexiecoach voor vragen over dyslexie en/of dyscalculie. De vestiging heeft een anti-pestcoördinator en er worden projecten rondom pesten en sociale omgang georganiseerd. Verder onderhouden we goede contacten met externe instanties. Om te zorgen voor een optimale ondersteuning van de leerlingen, onderhouden we een intensief contact met de ouders/verzorgers.

Straal op het toneel!

Als je wilt stralen op het toneel of geïnteresseerd bent in wat er achter de schermen gebeurt, dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze opleidingen kun je kiezen voor praktijkvakken als zang, muziek, dans, drama, licht en geluid. In deze video hiernaast kun je zien hoe leerlingen zelf een theatervoorstelling spelen; 'Oud Spoor'  De voorstelling gaat over de Joden in de Tweede Wereldoorlog in Winschoten. Mooi om naar te kijken!

Welke vakken krijg je allemaal?

En wat leer je dan allemaal? Met Frans, Duits en Engels leer je een nieuwe taal spreken maar ook schrijven. Dus krijg je ook grammatica. Met biologie leer je over mensen, dieren en planten. Aardrijkskunde, de naam zegt het al, met dat vak leer je over de aarde, over de landen en de cultuur. En filosofie? Huh? Dat vak krijg je op het vwo. Dan leer je nadenken over gewone dingen. Waarom heeft een stoel vier poten?  

Buitenschoolse activiteiten
Gedurende het schooljaar worden er veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Je kunt je (creatieve) talenten ontwikkelen en laten zien aan de rest van de school. Kun jij bijvoorbeeld leuk gitaar spelen? Dan is de schoolband misschien iets voor jou. Gek op lezen? Geef jezelf op voor de voorleeswedstrijd. Ook ga je met je klas uitstapjes maken. Je maakt kennis met toneel, film, dans, muziek en schilder- en tekenkunst. Want leren doe je niet alleen in de klas of uit je boeken. Je trekt er regelmatig op uit. Zo ga je op excursie naar bijvoorbeeld musea of het buitenland. Je kunt ook meedoen aan een internationale uitwisseling in diverse landen in Europa. Leuk toch!